لیست اختراعات سيدجواد احمدي
گاز دي متيل اتر به عنوان يكي از مواد مهم در فرايند جداسازي ايزوتوپهاي بور مورد استفاده قرار مي گيرد. بور شبه فلزي است كه داراي دو ايزوتوپ پايدار 10B و 11B مي باشد. بدليل سطح مقطع جذب اتمي بالاي ايزوتوپ 10B از آن به عنوان سم نوترون در ميله هاي كنترل راكتورهاي اتمي استفاده مي شود. در اين طرح گاز دي متيل اتر به روش آب زدايي مستقيم از متانول در حضور اسيد سولفوريك غليظ در فاز مايع توليد مي شود. فرايند سنتز شامل چهار مرحله است. در مرحله اول گاز در يك بالن 2 ليتري توليد مي شود. مرحله دوم جداسازي ناخالصي هاي سنگين به روش تقطير در مبرد ضد يخ است. مرحله سوم جداسازي ناخالصي ها به روش تقطير در تله هاي پرشده از پركن هاي راشيگ رينگ مي باشد. مرحله چهارم ذخيره سازي گاز خالص شده در كپسول مي باشد. گاز توليدي با استفاده از دستگاه GC مورد آناليز قرار گرفت. نتيجه حاصله درصد خلوص بالاي 99 درصد را نشان مي دهد.
گاز بورون تري فلورايد به عنوان يكي از مواد مهم در فرايند جداسازي ايزوتوپهاي بور مورد استفاده قرار مي گيرد. بور شبه فلزي است كه داراي دو ايزوتوپ پايدار 10B و 11B مي باشد. بدليل سطح مقطع جذب اتمي بالاي ايزوتوپ 10B از آن به عنوان سم نوترون در ميله هاي كنترل راكتور هاي اتمي استفاده مي شود. در اين طرح گاز بورون تري فلورايد از واكنش نمك KBF4 با B2O3 در فاز مايع توليد مي شود. فرايند سنتز شامل چهار مرحله است. در مرحله اول گاز در يك بالن 2 ليتري تولد مي شود. مرحله دوم جداسازي ناخالصي هاي سنگين به روش تقطير در مبرد ضد يخ است. مرحله سوم جداسازي ناخالصي ها به روش جذب در تله ها مي باشد مرحله چهارم ذخيره سازي گاز خالص شده در كپسول مي باشد. گاز توليدي با استفاده از دستگاه GC مورد آناليز قرار گرفت. نتيجه حاصله درصد خلوص بالاي 99 درصد را نشان مي دهد.
در اين تحقيق، توليد نانوپودر در اكسيد اورانيوم توسط سيالات فوق بحراني در راكتورهاي فشار بالا، بررسي شده است كه براي عملي شدن اين امر نياز به ساخت راكتور فوق بحراني ناپيوسته بود كه پس از ساخت و تست 5 نوع راكتور، بهترين راكتور انتخاب شده و شروع به بررسي سيالاتي مثل آب، متانول، استون و متانل در شر ايط فوق بحراني بر روي ماده اوليه (نيترات اورانيل) براي توليد محصول نهايي دي اكسيد اورانيوم با تغيير 4 پارامتر دما، PH اوليه، غلظت اوليه و زمان ماند كرديم كه با اتانول فوق بحراني باشرايط بسيار خوبي موفق شديم نانوپودر دي اكسيد اورانيوم توليد كنيم. كليد واژه ها: نانو ساختارها، دي اكسيد اورانيوم، تكنولوژي هيدروترمال، سولووترمال، تكنولوژي سيالات فوق بحراني
راكتور ساخته شده كه حاصل تجربه و ايده هاي به كار رفته در راكتورهاي ساخته شده قبلي بود اين مزيت را دارد كه در مدت زمان كمتري گرم و به دماي تعادل با كوره مي رسد و قابليت نصب فشارسنج بر روي آن فراهم است و پودرهاي توليدي به آساني از آن خارج مي شود و سبك و قابل حمل با دست است و به جهت سطح مقطع كم دهانه آن احتمال نشت در دماي بالا و زمان ماند طولاني به حداقل مي رسد و اين نوع راكتور قابليت تحمل دماي 500 درجه و فشار 600 بار را در مدت زمان طولاني دارند. و در صورت بالا رفتن بيش از اندازه فشار داخلي سيستم نشت از كله گي صورت مي گيرد كه يك ضريب اطمينان است تا سيستم نتركد و توسط آن نانوپودرهاي مختلفي توليد و ارائه شده است.
در اين اختراع از اب با دماي بالا (اب نزديك بحراني و اب فوق بحراني) به عنوان محيطي براي انجام واكنش هاس شيميايي به علت خصوصيت منحصربه فرد ان استفاده شده است از انجايي كه ايجاد اين شرايط در دما و فشاربالا امكان پذير ميباشد(بالاتر از دماي 374 درجه سانتي گراد و فشار 221 بار) بدين منظور راكتور ويژه اي طراحي و ساخته شد . هدف از استفاده اب فوق بحراني جايگزين كردن ان به جاي حلال هاي الي است كه اكثر انها سمي و خطرناك است . در مقابل اب ارزان از نظر طبيعي فراوان و غيررسمي است و علاوه بر ان در نزديك و بالاي نقطه بحراني خصوصيات فيزيكوشيميايي ان (مانند ثابت دي الكتريك ، حاصلضرب يوني ، دانسيته ، ميران پيوندهاي هيدروژني و ..) با تغيير دما و فشار تغيير ميكند كه از اين خاصيت تغييرپذيري ميتوان پارامتر هاي موثر بر واكنش هارا به اساني بهينه كرد . همچنين يكي ديگر از كاربردهاي اب دمابالا انجام واكنش هاي الي مطابق با اصول شيمي سبز در با حذف حلال و كاتاليزورهاي اسيدي كه بسياري از انها سمي و خورنده هستند ميباشد. بسيار ي از كاتاليست هاي اسيدي و بازي معمول (اسيدها و بازهاي قوي كه به صورت هموژن هستند ) براي انجام واكنش هاي الي داراي معايبي همچون مضر بودن انها باي سلامتي و محيط زيست ميباشد . بنابراين اب دمابالا را ميتوان جايگزيني مناسب به منظور سنتز مواد الي ارزشمند در نظر گرفت .
موارد یافت شده: 7